Зелена енергия

зелена енергияЗелена енергия е името на хранителна добавка, която съчетава в себе си трите най-полезни естествени храни, познати до този момент на човечеството. Съставът на Зелената енергия включва диворастящото Кламатско водорасло AFA, синьозеленото микроводорасло Спирулина и специален сорт люцерна – органична Алфалфа. Комбинацията на тези три най-добри естествени храни прави Зелената енергия уникална добавка към храненето на деца и възрастни с многостранни положителни ефекти върху тяхното здраве.

Характеристика на отделните съставки на Зелената енергия:

1. Диворастящо Кламатско водорасло AFA

АФА е съкращение на „Афанизоменон Флос Акве”. На гръцки „Афанизоменон” означава нещо, което „понякога се появява, а понякога изчезва”. Когато водата е спокойна, при слънчево време, водораслите произвеждат кислород, който ги издига на повърхността на езерото и те се появяват под формата на зелени плаващи острови. При заоблачаване и поява на вълни в езерото, тези острови от водорасли потъват, разпръсват се във водата и изчезват от повърхността. „Флос-акве” в превод означава “водно цвете”. Това водорасло расте в едно екологично чисто и красиво сладководно езеро – Горен Кламат. Езерото се намира на територията на САЩ, щата Орегон. Този уникален сладководен басейн е разположен между вулканични планини и скали, изключително богати на ценни минерали и органични утайки. Затова кламатското водорасло AFA съдържа богата гама от органични минерали – калций, калий, желязо, кобалт, манган, хром, мед, магнезий, фосфор, селен, натрий, цинк и др. Тази съставка на Зелената енергия се усвоява отлично от човешкия организъм и е напълно естествен източник на много ценни хранителни вещества: аминокиселини, ензими, минерали, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др. За разлика на океанските водорасли, АФА съдържа съвсем малко количество йод, което е особено важно за хората, които имат заболявания на щитовидната жлеза. Аминокиселинният профил на AFA е изключително сходен с този на човешкото тяло, а белтъчното им съдържание е няколко пъти по-високо от това на месото и соята.

2. Синьозелено микроводорасло Спирулина

Спирулината също е пълноценна, здравословна и лесноусвоима храна. Тази съставка на Зелената енергия осигурява много жизнено необходими елементи, които липсват в храната на съвременния чоевк. Тя дава богат запас от енергия и е  отлична както за растящия организъм на детето, така и за физическата активност на всички други възрасти и професии. Спирулината е полезна и при редица заболявания, защото способства за изчистването на организма от токсини и е мощен естествен стимулатор на имунитета.  Провитамин А, който се съдържа в нея, предпазва от появата на тумори и дори спира тяхното развитие. Естествените антиоксиданти понижават нивото на холестерола в кръвта и предпазват от сърдечни болести, като гръдна жаба и инфаркт на миокарда. Доказано е, че тази съставка на Зелената енергия възпрепятства развитието на вируса на СПИН, херпес, цитомегаловирус, вируса на грип и много др. Спирулината съдържа и големи количества витамини от групата В, което я прави особено полезна във възстановителния период при заболявания на нервната система, например след менингит, а също и за набавяне на дефицита, който възниква при честа употреба на алкохол. Тази съставка на Зелената енергия облекчава възпалението при артрит, пременструални болки, екзема, псориазис. Спирулината има комплексен благотворен ефект върху целия организъм, но в по-малка степен върху мозъка и кръвотворната система от AFA.

3. Люцерна – органична Алфалфа

Арабите са нарекли люцерната с името „Алфалфа”, което в превод означава “Баща на всичките храни”. Това е така, защото корените й проникват в земята на дълбочина до 20-30 метра; от дълбините на земните недра тя извлича ценни минерали; люцерната е призната открай време за най-питателната растителна храна; е шампион между растенията по съдържание на микроелементи; стимулира апетита и храносмилането, усилва жизнеността; повишава физическата издръжливост; подобрява настроението и самочувствието; регулира холестерола и възстановява структурата на органите; полезна е при недохранени, неврастенични и болнави хора; препоръчителна е при безсъние и лошо храносмилане; спомага за спокоен и освежителен сън; носи облекчение при простатна хипертрофия; има благоприятно действие при ревматични заболявания и много други.

Ползи от Зелената енергия:

  • Е особено подходяща за хора, които искат да регулират теглото си и да подобрят жизнеността си.
  • Има изключително благотворен ефект при децата – те растат и се развиват по-добре, боледуват по-малко, имат повече енергия.
  • Дава отлични резултати при тежко болни деца, защото се съчетава добре с лечението и подпомага организма да преодолее болестта.
  • При възрастни хора с намален имунитет и склонност към често боледуване води до много добро общо укрепване на организма, което е от съществено значение особено през зимата и по време на вирусни епидемии.
  • В комбинация с EМК (есенциални мастни киселини) е от особена важност за бременни жени и кърмачки.
  • Комбинацията с с коластра може да се употребява неограничено дълго време. При всеки човек това е най-лесния и надежден начин за поддържане на здравето.