Сваляне на високо кръвно налягане

високо кръвно лечение

Съществуват многобройни рецепти и методи за сваляне на високо кръвно налягане. Универсално лекарство за хипертония не съществува, но неоспорим факт е, че воденето на здравословен начин на живот спомага за поддържането на кръвното налягане в нормални граници. Това е една от причините на хората с повишено кръвно да се съветват да променят начина на хранене, двигателна активност и почивка. До лекарствена терапия се прибягва, когато промяната в начина на живот не е достатъчна за нормализирането на леко повишеното кръвно налягане. Медикаментозно лечение е абсолютно наложително, когато:

  • Кръвното налягане е над 160/100mm Hg
  • При леко повишено кръвно налягане (140/90mmHg) в комбинация със сърдечносъдово заболяване или висок риск от развиване на такова, диабет, проблеми със сърцето, бъбреците или очите.
  • Прекаран инфаркт или мозъчен удар
  • Хронични бъбречни заболявания

Наднорменото тегло, тютюнопушенето, алкохолът, готварската сол, наситените мазнини от животински произход и високото ниво на холестерол в кръвта повишават кръвното налягане и увеличават значително риска от хипертония и свързаните с нея заболявания.

Физическата активност, здравословното хранене, приемането на калий, калций, магнезий, други микроелементи и витамини, както и спирането на тютюнопушенето и повишаване двигателната активност спомагат за поддържането на кръвно налягане в нормални граници.

Без лечение, тежките усложнения на хипертоничната болест могат да се развият след години, но могат да настъпят и съвсем скоро след началото на заболяването. Съвременната медикаментозна терапия рязко подобрява прогнозата и дава шанс за контрол над високото кръвно налягане в продължение на десетки години.

[notification type=“notification_warning“ ]Ако лекарствата за високо кръвно не ви действат, отидете на кардиолог, за да ви коригира терапията![/notification]

[notification type=“notification_warning“ ]Ако не сте доволни и от новите лекарства, сменете кардиолога![/notification]

Всички медикаменти имат странични ефекти, а понякога е необходимо комбинирането на няколко различни лекарство, докато се открие най-ефикасното за конкретния пациент. Освен с лекарства, кръвното налягане може да се сваля и чрез природни методи и средства. Билките и диетите при високо кръвно също имат категорично позитивен ефект при това заболяване.

При инцидентно покачване на кръвното налягане, докато чакате посещението на лекаря или да ви подействат лекарствата, пробвайте да го свалите с някой от следните методи:

1. Акупресурни точки за сваляне на високо кръвно налягане.

високо кръвно лечение

[notification type=“notification_warning“ ]Не спирайте своеволно приема на предписаните ви медикаменти![/notification]

високо кръвно лечение2. Потопете краката в леген с топла вода, бавно и постепенно добавяйте гореща вода и стойте така 15-20 минути. Затоплянето на краката води до разширяване на кръвоносните съдове и стичане на част от кръвта на тялото в долните крайници. Като резултат обема на циркулиращата кръв намалява и кръвното налягане се понижава.

3. Сдъвчете 2-3 пресни листа от здравец – това също ще понижи кръвното Ви налягане.

При диагностирано високо кръвно налягане, освен лекарствата, пийте поне веднъж седмично чай от полски хвощ или други билки за високо кръвно!

Филм таблетките валериан са чудесно допълнение към терапията на вашия кардиолог. За да има траен ефект, приемът на валериан трябва да е продължителен, защото ефектът му настъпва след натрупване на активната субстанция.

[notification type=“notification_info“ ]Ходенето пеша и леките физически упражнения са един от най-добрите методи за сваляне на високо кръвно налягане![/notification]

Прочетете още:

– [highlight] Хипертонично сърце [/highlight]

– [highlight] Видове артериална хипертония [/highlight]

– [highlight] Причини за високо кръвно налягане [/highlight]

– [highlight] Билки и диета при високо кръвно [/highlight]

– [highlight] Сваляне на високо кръвно налягане [/highlight]

– [highlight] Усложнения на високото кръвно налягане [/highlight]