Лечение на шипове с 4 народни рецепти и метода

народни рецепти при шипове

Шиповете измъчват хиляди българи със силни и нетърпими болки и по всичко изглежда, че лечение на тези костни образувания по врата , гърба, колената и петите не съществува. Поне такова, по всичко личи, не се предлага от традиционната медицина.

За сметка на това обаче витае мнението, че вековната българска народна медицина предлага методи, изпитани от силата на времето, които ако не излекуват шиповете, то поне с нищо няма да повредят. Затова сме събрали четири метода и рецепти за лечение на шипове, с цел нашите читатели да се избавят от това неприятно заболяване.

народни рецепти при шипове

1. Рецепта с чесън за лечение на шипове

В своята книга „Народът се лекува сам„, Гинка Димкова препоръчва следната рецепта при шипове:чесън - кашлица

Обелете три средно големи глави чесън и ги счукайте до каша. Изгорете след това сурови лозови пръчки и добавете 3 супени лъжици от пресяната пепел към счукания чесън. Добавете към това и 1 с.л домашна свинска мас без сол и сода. Разбъркайте всичко много добре, докато не се получи мехлем, който поставете върху найлон /или парче памучен плат, марля/ и завържете на шиповете. Да стои не повече от 1-2 часа, защото чесънът може да нарани кожата! Правете това 4-5 дни поред.

Друга рецепта с чесън от същата книга: смесете добре една чаена чаша счукан на каша чесън и същото количество чист спирт и олио. Оставете да престои така 24 часа, след което прецедете. Мажете шиповете с получения разтвор, като се препоръчва да масажирате продължително. Лечението да продължи до свършване на разтвора.

 

2. Конопените продукти Коносан

коносанНапоследък като че ли все по-голяма популярност добиват продуктите Коносан като средство за борбата срещу шиповете. Коносан съдържа химичната субстанция канабидиол, който е противовъзпалителен и имуномодулиращ агент. Но лечебните свойства на конопа съвсем не са от вчера – в недалечното минало нашите деди са носели  групи дрехи от коноп и е доказано, че рядко са страдали от модерните болести на нашата цивилизация!

Коносанът се привързва така, че да минава през шиповете, без да пристяга. Може да се носи директно върху кожата, под дрехите, което му осигурява допълнителна фиксация към тялото. Носи се до отшумяване на болката от шиповете. За разлика от горните рецепти, Коносан е изследван от д-р Илия Биволарски към Медицински Университет, гр. Пловдив сред 140 души, като след изследването над 90% от пациентите признават, че чувстват подобрение от своята болкова симптоматика. Тук може да закупите Коносан онлайн.

 

3. Рецепта с кокичета при шипове

Гинка Димкова препоръчва следната рецепта с кокичета при шипове: кокичета

Залейте 40 кокичета с дръжките с 500 мл силна домашна ракия. Оставете ги да киснат 40 дни на тъмно, след което изхвърлете кокичетата и направете съгреваещ компрес от ракията. Дръжте го на болните места 30 минути. Продължете лечението, докато свърши ракията.

Друг вариант за лечение с кокичета е да залеете 80-100 броя кокичета с дръжките с 1 л ракия. Оставете да престои 40 дни на тъмно, след което прецедете. Масажирайте шиповете с ракията – помага и при ревматизъм, артрит  и болест на Бехтерев.

 

4. Рецепта с морска сол за шипове

морска сол при шиповеВ случай, че горните рецепти и методи не ви помогнат с лечението на шиповете, можете да изпробвате тази рецепта, за която се говори, че дава добри резултати. Изварете 300 г морска сол в 300 г вода. Топете в разтвора вълнен плат и с него трийте мястото на шиповете – след енергично масажиране с мокрото парче плат, подсушете шиповете със суха кърпа. Намажете ги след това обилно със соления разтвор, покрийте със сух вълнен шал. Поставете върху него хартия и бинтовайте. Приспете с компреса и продължете същата процедура 10 вечери. В случай, че имате стари шипове, повторете лечението след 2 седмици.

Прочетете повече информация за следните видове шипове:

– [Шипове на врата – симптоми и лечение

Шипове в петата – симптоми и лечение