Сексуални отношения и видове оргазъм

видове оргазъм

От години сексуалните отношения и видовете оргазъм са били обект на дискусии и спорове относно това – отнемащи или даряващи енергия и живот са те. Много религии проповядват полово въздържание, именно заради загубата на енергия при полов акт, най-вече по време на оргазъм. И действително, по отношение движението на енергията, процесът е двупосочен. Чрез секса човек от една страна губи, но от друга – получава енергия.

Много автори, специалисти по сексуални отношения и видове оргазъм, са били напълно отхвърляни и книгите им са били прокълнати, заради твърдението, че сексуалната енергия е единствената енергия и ако я потиснеш, ти си срещу Вселената и никога няма да познаеш висшия апогей на тази енергия.видове оргазъм

Сексът наистина е енергия. Той е живота, течащ в теб; битието, оживяло в теб. Позволи му да се движи към висините – т.е. нека сексът се превърне в любов.

Ако у човек цари хармония, ако по време на полов акт и оргазъм той изпитва усещания, които не могат да се получат по друг начин и тези усещания представляват енергия, даваща щастие, значи всичко е наред. За съжаление, това се случва все по-рядко и по-рядко. За съжаление в живота на милиони хора това не се е случвало нито веднъж и най-вероятно не ще се случи никога.

Съществуват три типа сексуални отношения, съпроводени от три вида оргазъм.

Първият тип е присъщ за „разсъдливият човек”.  Много от хората са свикнали да подменят реалността със своите мисли. Когато правят секс, те мислено заменят реалния партньор с въображаем, реалната ситуация с въображаема. Така те получават някаква тръпка, която наричат оргазъм и смятат, че при тях всичко е наред. Но в действителност, крайният резултат е загуба на енергия. Те не получават нищо друго, освен неудовлетворено желание, което отнема от енергията им и всеки следващ път ги доближава все повече и повече до смъртта.

Сексуалните табута, наложени от съвременното общество на всеки, в процеса на възпитанието му, често се проявяват под формата на „странни”, „неприлични” сексуални желания. Те съществуват в ума на всеки човек, въпреки че понякога не са осъзнати и не си даваме сметка за тях.  Въображаемото удовлетворяване та тези сексуални желания е присъщо на „разсъдливия” човек. То засилва съществуващите отклонения в половия му живот и поражда нови. Неговата фантазия е „разбудена”, той си представя все по-неприлични ситуации. В същото време все повече се увеличава неговата скованост при секс, оргазъма му отслабва, нараства неговата безпомощност в реалния живот. При жени от този тип може да се стигне до пълна фригидност, а при мъжете – до импотентност, което затвърждава съществуващите табута в обществото.

Вторият тип сексуални отношения са характерни за емоционалния човек – тип „животно”. Той/тя напълно се отдава на акта на любовта, не мисли, а чувства и така получава разтърсващи оргазми и истинско удовлетворение. Като изразходва енергия, този човек получава и нови усещания, за чиято сметка той запазва своя енергиен потенциал в равновесие. В процеса на любовта, той също така запазва своето „Аз” и това на партньора си, което е от съществена важност при сексуалните отношения.

Третият тип сексуални отношения и съпровождащия го оргазъм е почти недостъпен за повечето хора. Той се намира над областта на разума и над областта на чувствата. Резултатът от такъв оргазъм не е удоволствие, а избухване – взрив от енергия, който не е нито приятен, нито неприятен – просто Нещо се случва. И това Нещо стои над насладата и страданието. Настъпва пълно сливане, пълно единение и в този процес човек получава много повече, отколкото дава. Но това усещане е много далеч от болшинството хора.

  • А защо на практика се изживяват тези толкова различни усещания и видове оргазми при едно и също действие – секс? Откъде идва разликата?
  • Когато твоят ум е сексуален – ти експлоатираш другия. Другият е само инструмент, който да бъде използван и захвърлен.

Когато обичаш – другият става значим, уникален. Ти не го експлоатираш. Точно обратното – двамата се свързвате в дълбоко преживяване.  Вие си помагате един на друг, за да отидете в различен, красив свят – светът на любовта. Ако това пътуване не е моментно и ако се извършва медитативно, това означава, че ако ти можеш за забравиш себе си изцяло и любещият и възлюбеният да изчезнат, а само любовта да протича през вас, тогава както казва Шива – Вечният живот е твой!

Прочети още:

– [highlight] Лечебни кодове [/highlight] – Възстановяване здравето и хармонията на човек чрез концентрация върху числа.

– [highlight] Лечебните мудри 1-ва част [/highlight]

– [highlight] Числата на дома [/highlight] – Как ви влияят числата на улицата и дома?

– [highlight] Японска диета за отслабване [/highlight]