Рейки терапия

рейки

Рейки е деликатна, неагресивна лечебна терапия с полагане на ръце върху вас самите или върху другите. Това е техника, която използва фина духовна енергия за лечение на физически заболявания, без упражняване на натиск или масаж. В същото време тя е много повече от физическа терапия. Рейки е цялостна и пълна терапия за хармонизиране, балансиране и лечение на всички аспекти на човека – ум, тяло и емоции. Рейки се използва също за личностно израстване и духовно осъзнаване.рейки

Ползи от Рейки

Хората по цял свят непрекъснато правят преценка на живота си. Чудят се има ли смисъл цялото им ежедневие?! Все нещо не им достига, но не винаги знаят какво е то. Запитайте се сега какво искате. Прескочете луксозната яхта, къща, кола, млада и неостаряваща жена или мъж и пак се запитайте – Какво всъщност искам? Накрая сигурно ще си кажете: „Искам да се чувствам добре. Искам да знам кой съм. Искам усещане за свобода, лекота, покой. Искам сигурност и топлота. Искам животът да ме вълнува. Искам да преживея любовта – безусловната, вечна любов. Искам да виждам красота навсякъде около себе си. Искам да опозная този свят и разбера защо съм тук.” Вътре във вас има едно кътче, което знае цялата истина, стига само да успеете да стигнете до него. То помни вашата съкровена връзка с живота. Рейки системата ще ви помогне да откриете това място в сърцето си и да се поучите от него.

В Рейки няма нищо тайствено или магическо, стига само да изразите намерението, че искате да си спомните. Всеки може да открие онова, което японците наричат хону но рейко – духовната светлина вътре в нас. Когато се обърнете към себе си и се заемете със собственото си изцеление, когато се почувствате цялостни, по съвсем естествен начин ще започнете да въздействате и на света около вас. Ако наистина искате да помагате на другите, поемете по пътя на самолечението и най-напред открийте кои сте всъщност.

Калиграфски знак на Рейки

Японската дума РЕЙКИ обикновено се превежда като „Универсална енергия на Жизнената сила” или „Божествена енергия на Жизнената сила” или „Духовна енергия”. Думата се състои от две части:

  • РЕЙ се превежда като „мъдростта и познанието за цялата Вселена”. Обозначава Висшия Интелект, който направлява сътворението и функционирането на Вселената. Мъдростта, която идва от Бог. Знанието, което разбира потребността и причината за всички проблеми и трудности и как да ги изцелим.
  • КИ е енергията на жизнената сила, която тече във всяко живо нещо – растения, животни, хора. Тази енергия присъства в някакъв вид във всичко около нас, дори в скалите, водата, въздуха.

В Япония думата Рейки може да се използва за описване на всякакъв вид терапия, използваща духовна енергия. На Запад, когато се говори за Рейки, обикновено се има има впредвид терапията, развита от д-р Микао Усуи (1865-1926). След дългогодишни проучвания този лекар намерил достъп и начин за използване на цялата тази целебна енергия. Нещо повече – д-р Усуи открил и способ за предаването на рейки енергията на други хора. Той е въвел „метода на Усуи за лечение с духовна енергия” (Усуи Рейки Рьохо), който е придобил широка известност по целия свят като „Рейки”.

Учението на доктор Усуи поставяло на равни начала както чисто физическата терапия, така и значението на духовното събуждане. Това се постига според него чрез самолечение и водене на живот, основан на духовните Рейки принципи.