Рейки – духовни принципи

рейки

Задавали ли сте си въпроса: Кое е най-ценното, което притежавам?

Какви ли не прекрасни отговори можете да дадете, но истината е, че не бихме притежавали нито здраве, нито любов, нито усмивки, нито хармония, нито покой, ако нямахме достатъчно Енергия!

При лечение с Рейки човек получава Енергия, за да се възползва от нея по най-добрия начин. Но дали това наистина се получава във всички случаи?!

Представете си мъж, който отива на Рейки сеанс, защото има проблеми с жлъчката. След това се чувства прекрасно. Излиза от кабинета обнадежден, че Рейки ще го излекува. Качва се в колата си и потегля рейкикъм дома си. На светофара една кола профучава на червено и за малко да го блъсне. Човекът губи самообладание. Разгневява се. Изригват ругатни. Да, той е уплашен. Животът му е бил на косъм, но Енергията отново е на ниско ниво. Отново го е „свила” жлъчката. Той пак се е върнал там, където е бил преди Рейки сеанса.

Какво промени мъжът в цялата ситуация? Върна ли с гнева си времето назад? Вразуми ли нарушителя? Предпази ли се от ужаса? Направи само едно – „изпусна” си енергията и като последствие получи жлъчна криза.

Ето защо в Рейки съществуат пет Духовни принципа. Те ни помагат да поддържаме високо енергийното си ниво ежедневно.

Но……трябва да ги проумеем, да навлязат от съзнанието в подсъзнанието ни.

Да се възползваме от мъдростта им.

Първи принцип

Точно днес не се ядосвай

Замисляли ли сте се кога се ядосваме? Винаги за нещо, което вече е в миналото. Дори да е преди миг, то се е случило в миналото и след мига идва ядосването. Добре тогава, защо да ”хвърляме” Енергията си в миналото?! Можем ли да го върнем?! Не е ли по-добре да помислим: „Как да поправя щетите по най-добрия начин?” или „Какво научих от тази ситуация?”

Втори принцип

Точно днес не се тревожи

Кога се тревожим? Кой от вас се е питал? Кой си е отговарял, че винаги се тревожим само за бъдещето т.е. за НЕстанали още неща! Кой от нас може да каже със сигурност какво ще му се случи след един час? Вариантите са стотици. Какъв е процентът да ни се случи точно очакваното „лошо”? Ами ако не се случи?! Защо е необходимо да си даваме Енергията за излишни тревоги?

Хайде да опитаме точно днес, точно СЕГА, да не се тревожим!

Трети принцип

Обичай и уважавай своите родители, учители и по-възрастните хора

Кой от нас може да каже с ръка на сърцето си: „Моите родители са съвършени личности. Аз имах най-прекрасното детство. Получавал съм само любов и разбиране.” Аз не мога. А вие? И при вас ли нещо макар и мъничко ”куца”?! Кой от нас е съвършен? Кой не допуска грешки във възпитанието? Но едно малко червейче (а при някои от хората е и по-голямо), ни човърка във времето. Напомня ни, че нито мама и татко, нито баба и дядо, нито учителите са били винаги нашия идеал. Да се вгледаме в семейството, когато сме били деца. Защо ли мама ме е „насилвала” да се храня без да искам? Защо ли татко е „смачквал” самочувствието на умно дете и отличничка? В очите на мама бях прекалено слабичка. А татко толкова се гордееше с мен, че искаше още и още…

И двамата са били водени не от друго, а от най-прекрасното – от ЛЮБОВТА!

И когато човек го проумее, може и да прости. Простиш ли, можеш и да приемеш и да се изпълниш с Любов! Опитайте, но моля, точно ДНЕС!

Четвърти принцип

Печели честно и коректно прехраната си

Има ли човек, който да не се е изкушил да спечели, ако има възможност и по недотам почтен начин? Дали е било само изкушение или вече го е сторил, са различни неща. Нека допуснем, че е „изиграл” съдружника си. Спечелил е известна сума пари. Доволно потрива ръце, щастлив от „блестящите” ходове, чрез които е заграбил всичко. Да, но не … Нашите дребни човешки сметчици не съвпадат с космическите закони. Еднаквите неща се привличат. Сходното се среща със сходно. След време доволният бизнесмен загубва своята „печалба”. Това е урок. Който има очи да види. Който има уши да чуе.

Пети принцип

Обичай и уважавай всички и всичко на майката Земя

За приемем този принцип в себе си, трябва доста да се поработи върху всички останали. Трябва човек да „порасне”. Да осъзнае, че всичко и всички сме едно! Ние не сме отделни индивиди с отделна енергия. Виждаме физическите си тела и се индентифицираме с тях. Забравяме за Душата, за космическата Енергия. Забравяме за невидимите неща! Спокойно! Това е в началото на Пътя. Постепенно очите се отварят. Осъзнаването настъпва и човек разбира, че „най-прекрасните неща са невидими за човешките очи”. Вече човек може да благодари за всичко, на всички. Да благодари на приятелите, от които получава любов! Да благодари на неприятелите, от които научава най-ценните уроци, за да стане още по-силен и по-добър! Да благодари на семейството си за любовта, подкрепата, уроците! Да благодари на майката Земя за всичките и дарове! Да благодари и на Духа, който е в нас и навсякъде около нас! Тогава и само тогава той се изпълва с любов и духовен покой.

Искате ли заедно да тръгнем по Пътя ?!

Той не е широк и гладък. Тесен е, стръмен, осеян с бодливи трънаци и ръбести камъни. Но точно този път ще ни заведе там, където се стреми човешката Душа – към Любовта и Хармонията.

Прочетете още за какво представлява Рейки терапията.