Оргазъм при жената и мъжа

оргазъм

Балзак е казал, че жената е арфа, от която можеш да получиш прекрасна мелодия, ако знаеш как да свириш на нея. Обикновено жената много дълго се пробужда за полов живот и бавно съзрява за него. оргазъмНай-често жената има нужда от повече ласки и нежности, отколкото от самия полов акт. Женската сексуалност се характеризира с постепенно нарастваща крива на възбуждане, стигаща до оргазъм при жената и постепенно плавно спадане на възбуждането. Затова жената се нуждае от продължителни ласки преди акта и нежност след него. За да достигне жената пълна удовлетвореност, мъжът трябва добре да познава тези особености на женската възбудимост.

Сред хората все още битува погрешната представа, че мъжествеността е синоним на висока потентност и силно изразена сексуалност. На тази база, у много мъже се получават комплекси за цял живот, защото те смятат, че от тях се очаква при полов акт да бъдат „полови атлети” и винаги да се проявяват като такива. Но в редица случаи половата възбудимост при мъжа зависи от външни обстоятелства, от емоционално-психическата настройка, както и от партньорката. Възможно е мъжът понякога да не може да осъществи контакт, но това не бива да е повод за разиграване на трагедии и създаване на комплекси. Жената трябва да е внимателна и тактична и в никакъв случаи да не отправя упреци в случаи на неуспех. Мъжът, за разлика от жената, се отличава с бързо и остро повишаване на кривата на възбуждане, достигане до оргазъм при мъжа и рязко спадане под изходното ниво. Най-податлива на външно влияние обаче е първата част на процеса на възбуждане (ерекцията), която може изведнъж да се прекъсне поради най-различни причини.

Сексуалните отношения са важни не само за хармоничното развитие на човека, но те могат да бъдат и прекрасен източник на енергия за тялото. Ако при партньорите цари хармония, при близостта си едни с друг те, освен оргазъм при жената и мъжа, те изпитват цяла палитра от други чувствени усещания, които не могат да бъдат да получат по никакъв друг начин. Тези сексуални усещания представляват особен вид енергия, която може да се използва рационално в другите сфери на съвместния им живот.

Съществуват три основни типа сексуални отношения, съответно и три енергийни типа оргазъм при жената и мъжа:

  • Първият, „разсъдлив” тип сексуални отношения са присъщи за хората, които прекалено много мислят и разсъждават. Много от тези хора са свикнали да подменят реалността чрез своите мисли. Те правят това дори и по време на полов акт. Дори когато правят любов, те не могат да спрат потока на своите мисли, като заменят реалния партньор в реалната ситуация с въображаем партньор във въображаема ситуация. Те изпитват само физическо удоволствие от половия акт и в неговия край получават някаква тръпка, която наричат оргазъм и смятат, че при тях всичко е наред. В същото това време, те не си дават сметка, че за загубили голямо количество енергия, а не са получили почти нищо в замяна. Тези хора развиват в себе си и натрупват неудовлетворено желание, чието съществуване отнема голямо количество енергия и ги състарява преждевременно. Сексуалните забранени теми (табу), заложени в човека в процеса на неговото възпитание, при достигане на полова зрялост се проявяват като странни и неприлични сексуални желания, които го съпровождат през целия му живот. Такива явления са неразделна част от психиката на повечето хора, макар те да не ги осъзнават и да не си дават сметка за тях. Въображаемото удовлетворяване на тези влечения също е присъщо за разсъдливия човек. Това обаче само засилва съществуващите психични отклонения и поражда нови. Фантазията се развихря и човек си представя все по-неприлични ситуации, които задълбочават неговата скованост и безпомощност в реалния живот. При мъжете този проблем намира израз в различни отклонения като импотентност, преждевременна еякулация и невъзможност за осъществяване на полов акт. При „разсъдливите” жени този тип сексуални отношения обикновено се проявяват като пълна фригидност, която води до затвърждаване на съществуващите вече табу. И при двата „разсъдливи” пола се наблюдава отрицателен енергиен тип оргазъм при жената и мъжа – това изживяване отнема от енергията на тялото.
  • Вторият вид сексуални отношения се нарича тип „чувствен” или „животински” и е характерен за емоционалните хора. Те напълно се отдават на акта на любовта и не мислят по време на полов акт. Те чувстват и получават истинско удовлетворение. Като изразходват енергия, те получават усещания и за сметка на това запазват своя енергиен потенциал в равновесие. При това, в любовния процес партньорите запазват своето „Аз”, както и енергийния си баланс.
  • Третият тип сексуални отношения е почти недосегаем за повечето хора. Той се намира зад областта на разума и зад областта на чувствата. Резултатът не е удоволствие, а „избухване” – взрив на енергия, който не е нито приятен, нито неприятен – просто нещо се случва и това „нещо” стои над насладата и удоволствието. При тези хора настъпва пълно сливане, пълно единение и при половия акт всеки от тях получава много повече, отколкото дава. Ако вторият тип е връщане към естественото, „животинското” ниво на човека, то третият тип е много по-дълбок и се докосва до космическите процеси. При него е налице положителен енергиен тип оргазъм при жената и мъжа – след него тялото се зарежда с допълнително количество е енергия.

Всички сексуални отношения, всяка форма на оргазъм е свързана с работата на определен енергиен център на тялото и се проявява в специфични усещания. „разсъдливият” оргазъм се чувства в точката, която се намира в края на половия орган при мъжа или в областта на клитора при жените. „Чувственият” оргазъм обхваща основата на половия член при мъжа и областта на шийката на матката при жената. Третата форма на оргазъм на пръв поглед няма никакво отношение към половите органи. Тя започва със своеобразно „гъделичкане” в основата на гръбначния стълб, внезапно преминава в рязко „избухване” на енергия, която по-нататък се разпространява по цялото тяло.

Ако човек иска да разбере какъв тип сексуални отношения преживява и какъв е неговият енергиен баланс от тях, единственото нещо, което трябва да направи, е да се съсредоточи и определи своите усещания по време на оргазъм.

Прочети още за сексуалното здраве и хармоничния живот.