Пречистване на черния дроб и жлъчката

Пречистването на черния дроб и жлъчката трябва да се прави точно в определено време на годината, за да бъде то от най-голяма полза за човека. Това важи в пълна степен и пречистване на черния дробза другите видове пречистване на организма. Именно затова някои вековни ритуали, като постенето, имат точно отредени дати в религиозните календари.

Най-благоприятните дни за изчистване на черния дроб и жлъчката са дните на намаляващата луна, а те са:

  • 16.02.2014; 
  • 16.03.2014;
  • 17.04.2014;
  • 16.05.2014;

[notification type=“notification_info“ ]Ще споделя с вас как аз правя години наред своето пречистване на черния дроб и жлъчката. То е съобразено със сезоните, лунния календар и нашите биоритми.[/notification]

Наближава за мен, а може би и за вас най-прекрасния сезон – Пролетта! Винаги съм я свързвала с чистота, растеж, здраве, слънце, усмивки! Но забелязали ли сте, че най-много хора си отиват точно напролет. Може би, защото толкова сме натоварили тялото си с „нежива” храна, застояване на едно място, малко светлина, недостатъчен прием на вода… Ще спра дотук. Телата ни „крещят” за почивка, за прочистване. Нека ги послушаме, все пак ще ги ползваме през целия си земен живот.

Подготовка за пречистването на черния дроб и жлъчката

Аз започвам поне 10 дни предварително сутрин на гладно да пия по чаша топла вода, а след нея – една, две супени лъжици от предварително приготвена смес – равни количества лимонов сок и зехтин. Чистият лимонов сок действа алкализиращо на организма, а добавянето на мед води до подкиселяване.

Ако не сте вегетарианци, ви препоръчвам безместна храна.

Пийте вода – минимум 2 литра дневно, но моля ви, не насила. Водата е жива! Благодарете и когато се влива в тялото ви, за го пречисти!

Ако имате възможност предложете на тялото си спа – процедури. Но и вземането на топла вана, сутрин и вечер, също е добре. Дори топлите душове – два, три пъти дневно ще ви помогнат отлично. Изберете според вешите възможностите. През този ден пийте само вода и сок от моркови, ябълки, червено цвекло – микс.

Подготовката за пречистване на черния дроб и жлъчката продължава и през следващите дни.

Задължително ограничете храненето, като наблегнете на водата и прясно изцедени сокове от моркови, ябълки, червено цвекло.

Вечер задължително изпивайте по 1 чаена лъжичка английска сол. Това ще ви помогне сутрин да изпразвате пълноценно дебелото черво. Много е важно дебелото черво да е чисто при започване на истинското пречистване на черния дроб и жлъчката.

Денят преди самото пречистване на черния дроб ви препоръчвам да бъдете на сокове и вода. Ако сте много гладни изяжте няколко ябълки. Вземайте топли душове или вани.

Процедура по пречистване на черния дроб и жлъчката

„Ритуалът” започва около 19.00 часа. Създайте си възможно най-приятната обстановка – музика, запалена свещ, хубава книга. Важното е да сте в настроение. Черният ви дроб „не обича” лошите емоции, а това е неговата вечер. Да му благодарим, че през годините е неутрализирал ведно с жлъчката ни всички негативни и безсмислени емоции. На масата ви „чакат” две чаши от по 200 мл – едната със зехтин, а другата с изцеден лимонов сок. Ако имате електрическа възглавница, поставете я в областа на черния дроб. Ако ли не, направете си „пояс” от дебел пухкав шал. Тъкмо ще имате повод да се посмеете на „кръщната” си талия.

Започнете да отпивате от чашите по две глътки от зехтина, от лимона. Повтаряйте през 15-20 минути, докато не изпиете всичко. Може на някои от вас и да се догади. Не се притеснявайте. Изчакайте малко и смело продължете. Когато свършите, идва време и за дихателни упражнения. Седнете с добре изправен гръбнак и започнете да дишате дълбоко САМО през носа. Дишайте бавно и плавно, силно движете диафрагмата. Издавайте корема при вдишване и го притискайте нагоре при издишване. По този начин ще осигурите прекрасен масаж на черния дроб. Не се насилвайте за нищо. Правете го, докато ви е приятно.

Когато си легнете, не махайте електрическата възглавничка или шала !!!

Много е важно областта на черния дроб да е затоплена. На следващата сутрин изпийте супена лъжица английска сол, разтворена в чаша топла вода. Изпийте още една чаша вода, но нека пак да бъде топла. Когато отидете в тоалетната ще видите всички „съкровища”, които сте си събирали през годината. Направете си и клизма. Не бива да остава нищо в дебелото черво след пречистването на черния дроб и жлъчката. През този ден пийте пак сокове, вода и наблегнете на леката вегетарианска храна. А на следващия ден ще видите, че слънцето грее по ярко, усмивката ви ще бъде по-широка, дори досадниците ще ви се струват забавни!

  • Искате ли да опитате?!
  • Все пак е веднъж годишно, а ефектът – едногодишен!

Тези от вас, които са пропуснали през януари годишното пречистване на черния дроб и жлъчката, не бива да съжаляват. Все още има време да наваксат. Те могат да направят процедурата през месеците февруари, март, април и май.

Желая ви успех! 🙂

[highlight] Зоя Чакърова [/highlight]