Кариес – лечение

Възможно ли е един кариес да се излекува? Толкова невероятно ли звучи?

[notification type=“notification_info“ ]Когато Хипократ е казал: „И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство – вашата храна”, той е имал впредвид точно това, буквално – „Нека храната да бъде лекарството за вашата болест!”[/notification]

Толкова дълбоки корени са пуснали някои убеждения в нашето съзнание, че ние често отказваме да приемем очевидните истини и предпочитаме да робуваме на догми.

 • Може ли кариес да оздравее без зъболекарска намеса?
 • Пломбите ли са единствената алтернатива за развалените ни зъби?

Прочетете автентичния разказ на наш читател и преценете сами:

Здравейте!

Искам да споделя как излекувахме зъбите на детето ни от начална форма на кариес.

На около 20-24 месечна възраст, по зъбите на Самуил започнаха да се появяват петна, а самият им цвят започна да се променя – да покафеняват, особено по краищата.

Заведохме го на зъболекар, който установи начални кариеси по предните зъби. Каза, че било генетично и трудно може да се промени нещо. И наистина, баща ми на 40 години е бил със зъбни протези, аз съм на същото положение, жена ми също има лоши зъби и протези.

кариес Ние все пак решихме да направим нещо. За щастие тогава попаднах на изследванията на д-р Уестън Прайс и последвах препоръките му. Изобретих машина за домашно производство на кълнове и започнахме да даваме на Самуил всеки ден салата от поникнал слънчоглед и люцерна, омега комплекс (ленено олио), ядки и козе сирене.

[notification type=“notification_info“ ]Люцерната е една от основните съставки на „Зелената енергия“. Повече за тази чудотворна храна прочетете в статията „Зелена енергия[/notification]

След 8 месеца месеца петната изчезнаха и зъбите станаха отново бели!

кариес Флуорирана вода или препарати не сме ползвали, пием само изворна. Детето не е имунизирано.

Ние излекувахме сина си от начална форма на кариес само и единствено с правилна диета. Случаят беше засвидетелстван от специалист, който го прегледа преди и след „лечението”. Той самият бе удивен и каза, че такъв случай не е имал в практиката си.

На всички са ни казали, че сладкото разваля зъбите, че е достатъчно да ги мием често и да ходим на контролни прегледи при зъболекар и всичко ще е наред.

Като цяло идеята, че зъбите се разваляли от сладко, скорбяла и лоша поддръжка е мит.

Д-р Уестън Прайс, лекар и зъболекар, обиколил голяма част от света и изследвал зъбите на различни изолирани общности. Живял е в планински селища в Швейцария, сред ескимосите, индианците, австралийските аборигени, различни африкански племена, в Перу и къде ли не още. Той направил най-обширното и пълно географско изследване на зъбното здраве на различни нации по земята. Авторът намира общности, където кариесът е непознат и хората си отиват на преклонна възраст, с всички зъби, без нито един развален. Сред тези нации открива и тайната на здравите зъби. Както се досещате, тя не е под формата на маркова дъвка, а се нарича пълноценно хранене и омега комплекс.

Изследванията на зъбите на тези народи дава удивителни, фантастични резултати – кариесът сред тези хора, независимо дали са швейцарци, ескимоси или африканци, е под 1%! Там кариесът е изключение, докато при нас рядко може да се намери здрав човек без кариеси. И това, забележете, са хора, които НЕ ходят на зъболекар, ядат скорбяла и сладко, НЕ си мият зъбите, не дъвчат дъвки и не пият флуорни таблетки !

Според общоприетите разбирания за кариеса, зъбите на тези хора отдавна трябва да са изгнили. При все това, можете да ги видите на снимките в книгата му – най-хубавите и здрави зъби, които някога съм виждал. Не само нямат кариес, но и зъбите им остават здрави до дълбока старост !

Изследванията на д-р Прайс показват, че някои от тези хора се хранят с растителна, други с животинска храна. Общото между тях е, че живеят природосъобразно, храната им е в естествен вид и е добита в района, в който живеят. Наблюденията на автора също така показват, че в мига, в който тези здрави хора се докоснат до западните рафинирани храни и безразборен начин на хранене, зъбите им катастрофално се развалят (снимките са потресаващи).

В крайна сметка той заключава, че липсата на важни минерални съставки и витамини в съвременните рафинирани (консервивани) храни и небалансираното хранене са причина за физически деформации и разваляне на зъбите.

Неговите изследвания показват и още един удивителен факт – зъбите се лекуват с правилна диета. Да, кариесите изчезват, гниенето престава. Но това никой зъболекар няма да ви го каже…

Най-странното е, че едно толкова мащабно (вероятно най-голямото досега) проучване на зъбното здраве всред различни нации, на което е посветена цяла книга с документирани факти и което дава реални решения за премахване на кариеса, остава непознато всред зъболекарските среди! И че официалните държавни институции избират да тровят нацията с флуор, вместо да проведат образователна кампания сред хората.

Е-mail за връзка с автора: [highlight] [email protected] [/highlight]

 • Защо масово хората страдат от болни зъби, до степен, че е цяло чудо да се намери човек, който да не  е имал нужда от зъболекар?
 • Защо въпреки профилактиката с флуорни таблетки, препарати, пасти за зъби, дъвки и прочие, кариесите се „подмладяват”?
 • Ако децата се раждаха със зъби, те сигурно щяха да развиват кариеси още вътреутробно!
 • Възможно ли е някой да има финансов интерес от съществуването на този здравословен проблем?

Ето някои извадки от книгата на д-р Атанас Гълъбов – „Световната конспирация срещу здравето“ :

Програма „Ф“ – Флуориране на водата, флуорни таблетки и заговорът „здрави зъби“

 • До 40-те години флуоридите (съединенията на флуора) са считани за най-опасните замърсители на околната среда.
 • Флуоридите са основни отпадни продукти от алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове. Те са главни унищожители на растенията и животните около промишлените предприятия. Според EPA (Агенция за защита на околната среда) само в САЩ всяка година във въздуха се отделят 155 000 т флуориди + още 500 000 т – в реки, езера и океани.
 • Флуоридите не подлежат на биологична преработка, така че се натрупват в околната среда и по хранителната верига попадат в зъбите, ставите и костите на човека.
 • Флуоридите са много силна отрова за всички тъкани. Те причиняват ниско кръвно, дихателна недостатъчност, обща парализа, трайно потискат растежа.
 • През 1931 г. 3 групи учени откриват, че причина за петнистите зъби (зъбната флуороза) са флуоридите.
 • През 1948 г., вследствие на атмосферна температурна инверсия, пушеците от „Донора Зинк Уъркс“ покриват за 4 денонощия град Донора в Калифорния с „мъглата на смъртта“, в която основна отрова са флуоридите. 20 души директно умират, стотици са с увредено здраве. PHS (Службата за обществено здраве) в доклада си не посочва никаква конкретна причина за болните и умрелите и хвърля вината върху температурната инверсия.
 • Между 4 и 7 декември 1952 г. в Лондон от сърдечни и белодробни усложнения умират 4000 души, отровени с флуороводород.
 • През 1956 г. окончателен доклад по проект за изследване ефекта на флуоридите върху здравето заявява, че „малки концентрации“ от флуориди са безопасни за гражданите. Но всъщност, на повечето работници в заводите, работещи с флуорни съединения, са изпопадали всичките зъби. Но официалната версия е, че особено при мъжете се наблюдавали по-малко кариеси. (Работниците са само мъже, а човек след като няма зъби, явно няма и кариеси.) В същото време работниците ходели със специални гумени обувки, защото флуоридите предизвиквали разпадане на ноктите на краката.
 • Между 1960-1975 г. районът на алуминиевите заводи „Рейнълдс Металс Ко“ унищожават стада и хора от племето мохави (кравите пасяли легнали, поради увредените кости). Децата се раждат с малформации.
 • През 1945 г. стартира 15-годишно изследване в 2 града в щата Мичиган – в единия водата се флуорира, а в другия – не, но още през 1946 г. на 6 нови града се „разрешава“ да флуоритат водата си. През 1947 г. чрез директора на Агенцията за федерална сигурност, Оскар Юинг, се развихря национална кампания за флуориране на водата. Така само за 3 години в програмата са включени още 87 града, а официалното изследване в Мичигган е прекратено поради „настояване на обществото“.
 • Програмата „Ф“ е една от най-големите уродливи манипулации на обществеността. Тя доказва безопасността на флуоридите. Тази програма се осъществява в университета „Рочестър“. Там са извършени най-зловещите експерименти през времето на студената война. В неподозиращи пациенти са инжектирвани токсични дози от радиоактивен плутоний. През 1945-55 г. тайно се събират проби от кръв и тъкани на пиещи вода с флуориди жители на Нюбърг и Ню Йорк. Докладът е засекретен от АЕС от съображения за „национална сигурност“. Военни, индустриалци, политици и учени, заедно с някои лекари сформират уродлив заговор. Така „Програма „Ф“ се оказва, че не е била грижа за детските зъби, а за да се осигурят „научни доказателства“ за безвредността на флуоридите – в полза на правителството и на компаниите, участващи в проекта „Манхатън“, за защита срещу настоящи и бъдещи съдебни дела.
 • Така, чрез хитра, безскрупулна и агресивна кампания флуоридите се превръщат от силно токсичен отпадъчен продукт, в съществена хранителна съставка, необходима за здрави зъби. Да се обявиш против това се превръща в ерес срещу здравето. Става така, че тези силно токсични съединения намират път към водата за пиене, флуорните таблетки и пастите за зъби.

[notification type=“notification_info“ ]Какви проблеми пък създават амалгамените пломби, прочетете в статията „Троянските коне.[/notification]