Капките на д-р Бах – лечение на домашни любимци

Опитът на ветеринарните лекари показва, че при животните има тясна връзка между психологическата дисхармония и физическите заболявания. Затова с лекота може да заместим основната препоръка на д-р Бах „Не лекувай болестта, лекувай човека.” с „Не лекувай болестта, лекувай животното.”

капки на бах - домашни животни

     По принцип продължителността на лечение при животните е много по-кратка, отколкото при хората. Практиката показва, че лечението с капките на д-р Бах е успешно при остри емоционални проблеми – страх, шок, агресия, трудна адаптация, посещение при ветеринар и т. н.

     Добри резултати има и при хронични проблеми като екзема, диария, окапване на козината, конюнктивит.

    Ако животното не реагира положително на лечението, се препоръчва такава комбинация, която отговаря на емоционалното състояние на стопанина.

    Поради силната връзка между човек и домашен любимец, все повече факти говорят, че домашните любимци копират патологични душевни и физически състояния на стопаните си. Подобно на връзката майка и дете, животното и собственикът са свързани тясно енергийно. Поради тази причина, пълно изцеление при домашните животни не е възможно да се постигне, ако в същото време, на лечение не се подложи и стопанина. Не е учудващо, че често на домашните любимци и техните стопани се предписват едни и същи лекарства.

капки на бах - домашни животни 2

     Когато животните се лекуват с капките на д-р Бах, е много важно да не се стресират или да ги приемат по принуда. Няма правила за даване на капките. Може животното да се накапва, докато нежно се погалва, може да се добавят капките в храната или във водата.

     Веднага се усеща въздействието например на капките за спешна помощ -SOS (Rescue remedy), ако се капнат в устата на домашния любимец или върху темето на главата, но за да продължи ефекта във времето, обаче е необходимо животното и да пие вода с разтворени в нея капки.

     В много редки случаи, когато то не иска да приема храна или вода, би трябвало често да се накапва козината и да се втрива нежно.

     Хармонизацията следва в рамките на кратък период от време.