Здраве или болест – изберете сега!

здраве
Всеки сам създава своята реалност!
 
Вие, съзнателно или не, имате личен принос в сътворяването на своето собствено здраве или болест!

Всяко нещо в материалния свят съществува като вълни от потенциални възможности. В момента, в който насочите вниманието си към определен предмет или събитие, включително вашето състояние на здраве или болести, то се материализира.

здраве

[notification type=“notification_info“ ]Ако се съмнявате и се нуждаете от доказателство, погледнете статията „Твоите очи”.[/notification]

Какво си мислите сега? Къде блуждае вашето въображение? Умът ви какво вижда? Здраве или болест? Внимавайте, защото това, върху което сте съсредоточени, става ваша действителност! Не се съмнявайте в това!

След като се убедихте в уникалните способности на човешкия мозък, може би ще поискате да си направите свое собствено елфическо наметало, като на Фродо от „Властелинът на пръстените”? Искате ли да имате непробиваем щит за вашето здраве, който да ви гарантира сигурна защита за цял живот?

[notification type=“notification_info“ ]Как става това, можете да научите от статията „Невидимото наметало”[/notification]

Повечето велики научни открития в историята са били направени от неспециалисти в дадената област. Това твърдение важи в пълна сила и за науките, изучаващи човешкото здраве. Ноевият ковчег също е бил построен от аматьори, а Титаник – от професионалисти. Пастьор няма медицинско образование. Мари Кюри също не е медик, а физик, но изследванията и са от изключително значение за медицинската наука и опазване на човешкото здраве. Братята Райт не са авиационни инженери, а механици на велосипеди. Айнщайн не е физик, а математик, но неговите открития обръщат с главата надолу всички физични теории.

Следващият можеш да бъдеш ти!

Тези страници са написани специално за теб. Те са замислени да ти помогнат да намериш отговори на въпросите, които нетърпеливо напират в съзнанието ти. Тези въпроси извират от едно смътно чув­ство, че нещо не е наред, че избрания път на поддържане на състояние на пълно здраве не е правилен. Тук ще разбереш неща, които лекарите не ти казват. Ще попаднеш на необичайни методи на алтернативни терапии. Някои от тях имат пет хилядолетна история. Те не претендират за научност, но са издържали с отличен проверката на времето.

„Не правете грешката да смятате, че научното общество е научно.” – професор Джон Халигън, директор на научния институт в университета Махаришу.

Описаните тук методи за твоето здраве могат да ти бъдат полезни, но всъщност, думите не учат. Истинското знание идва от собствения опит. Досадната болка във врата ти няма да се облекчи от факта, че вече знаеш как можеш да си направиш възглавницата удобна. Болката ще си отиде, ако наистина направиш възглавницата и започнеш да я ползваш. От тези страници непрекъснато ще събираш знания и опит, но това не е най-важното. Най-важното е чувството на пълнота, удовлетворение и радост, което ще те спохожда всеки път, когато приложиш на практика наученото и го споделиш с другите. Именно това чувство ще ти показва, че тялото ти се връща към естественото си състояние на съвършено здраве.

„Необикновените твърдения изискват необикновени доказателства.” – професор Стюарт Хамероф, директор на Центъра за съзнанието, Аризонски университет.

Тук проблема за здравето, болестите и лечението са разгледани в нова светли­на. Всичко, което се случва около нас е подчинено на законите на Вселената. Принципите, които управляват раждането и умирането на звезди и галактики, са съвсем същите принципи, които определят движението на молекулите в човешкото тяло. Всяко нещо, което се случва, включително смяната на противоположностите здраве – болест, има своето обяснение. Това правило няма изключения. Надяваме се да ти помогнем да постигнеш по-дълбоко разбиране за себе си и за света около теб.

Няма нелечими болести!

Доказателствата за това са много:

Глобалната програма на СЗО към ООН за противовариолна ваксинация на цялото население на планетата даде желания резултат: Едрата шарка (вариола) изчезна от лицето на Земята. Няма я никъде. Даже в Азия, където тя винаги свиваше гнездо. Последният случай на вариола е бил регистриран в Сомалия през 1977 г. През май 1980 г. на Световната асамблея на СЗО бе провъзгласено: Едрата шарка на земното кълбо е ликвидирана! Вариолата просто я няма, тя умря. Тази болест вече не застрашава човешкото здраве.

По средата на миналия век, в бившия СССР, от коклюш ежегодно са заболявали по 700-800 хиляди деца. По същото време дифтерията е поразявала над 150 хиляди деца всяка година. През 1955-56 г. в практиката е била въведена комбинираната ваксина против дифтерия и коклюш. За 10 години тези две болести практически са ликвидирани.

Полиомиелитът (детски паралич) е отнемал здравето на 22 хиляди деца всяка година. През 1959-60 г в СССР са били имунизирани всички деца с полиомиелитна ваксина. Спасени от смърт и най-тежки парализи са повече от 20 хиляди деца годишно. За 5 години това прави 100 хиляди! Ваксинирането в САЩ започва с една година по-късно. За периода 1955-1961 г. заболелите от полиомиелит в тази страна са почти 154 хиляди души. От тях умрелите са 12 500, 36 000 са получили тежка степен на инвалидност поради неизлечими парализи, 58 100 – средна степен, 32 700 – лека. Само 14 300 са оздравели напълно. Днес полиомиелита го няма.

Чумата и холерата са бушували на планетата, отнасяйки повече човешки животи, отколкото най-опустошителните нашествия на скитите и хуните. Човечеството е победило и тях, и още много други болести.

Днес,

на хората също им предстоят трудни времена. Борбата за запазване на здравето от рак, СПИН и още много други сериозни заболявания не е приключила. Ти обаче трябва да помниш, че от хиляди години човечеството се бори срещу безброй болести. От хиляди години те налитат на пълчища, за да унищожат хората. Но след хиляди години борба, ти трябва да осъзнаеш най-важното:

реката - здраве

„Не се нуждая от познанието на съвременната наука и мъдростта на вековете, за да открия, че лекари и пациенти заедно се борят за своето здраве, изправени срещу болестите и смъртта. Нуждая се от познанието, за да открия, че ние ще излезем победители.” – Д-р Дийпак Чопра

[notification type=“notification_info“ ]Статиите „Замърсяване на въздуха”, „Коварните напитки”, „Вкусната салата” и „Консерванти в храните” разискват ежедневните токсични фактори, които невидимо, безмълвно и неумолимо, капка по капка пълнят „чашата” на съвършеното човешко тяло. Когато след години чашата прелее, „Наздравето” се превръща в „Нездраве”.[/notification] 

Болестите не винаги са това, което всички хора си мислят, че са!