Жива и мъртва вода – какво представляват?

жива и мъртва вода

Човекът е открил различни видове вода – жива, мъртва или снежна, които оказват благоприятно въздействие върху организма. Водата е изключително важен фактор за нашето здраве, като тя е и символ на живота на нашата планета – 72 % от повърхността на Земята е вода; 72 % от човешкото тяло също е вода! Ако част от планетата се обезводни – превръща се в жива и мъртва водапустиня. Ако човек се обезводни – той се разболява. Когато човешкото тяло се обезводни до 47-48 %, настъпва физическа смърт.

Идеалната вода в природата – това е снежната вода, която съответства на водата, преминаваща през порите на клетъчните мембрани. И двете притежават голям енергиен потенциал, поради особеното подреждане на водните молекули. Тези структури във водата се наричат клъстери. Те представляват материалните носители на заредената във водата информация. Клъстерите лежат в основата на паметта на водата. Противоположна по качества и енергиен заряд е чешмяната вода.

[notification type=“notification_info“ ]Положително структурирана вода, като снежната, може да се получи чрез нейното замразяване и последващо разтопяване. По-бърз начин за подобряване качествата на водата е като се загрее до 94-96 С0, т.е. до състояние на „бяло кипене” и бързо се охлади. Най-добрата лечебна структурирана вода се получава при съчетаване на тези два метода.[/notification]

Съществуват и специални методи за изменение на структурните качества на водата, за привеждането и в съответствие с нашата био-енергийна структура.

Напълнете стъклена чаша с вода. Поставете я върху лявата си длан и отгоре сложете дясната си ръка на разстояние 5-10 см от повърхността на водата. След известно време ще почувствате излъчване, което идва от вашата дясна длан и прониква във водата, при което лявата ви длан ще усети физическо налягане. Цялата процедура трае от 3 до 10 минути. В резултат ще получите жива вода, която е много мека и има едва осезаем сладникав вкус. Използвайки тази техника, трябва да имате предвид, че живата вода повишава не само енергийния си потенциал, но и активността на организма, затова използването и при остри възпалителни заболявания може да доведе до влошаване на състоянието. Приемането на жива вода е неограничено.

Жива и мъртва водаАко сложите чашата с вода върху дясната си длан, а лявата длан е отгоре, то ще получите мъртва вода, която е твърда и леко накиселява. Мъртвата вода оказва благоприятно действие именно при остри заболявания, а също така се използва за забавяне на процесите на растеж на тумори, при лечението на рани, кожни заболявания и при прекомерна възбудимост на организма. Дневната норма на мъртвата вода не трябва да надвишава един литър.

Формула за изчисляване на дневните нужди от вода за възрастни хора:

Телесно тегло – ……………. кг. Х 0,03 = …………………… литра на ден.

При високи температури на околната среда, при физически и психически натоварвания, при заболявания, протичащи с повишена температура и други състояния, предизвикващи обезводняване, коефициента за умножение във формулата трябва да се промени от 0,03 на 0,04.

[notification type=“notification_info“ ]Започнете деня с прием на 1 чаша топла вода с лъжица лимонов сок.[/notification]

Разпределяйте дневното количество вода през равни интервали от време, за да не натоварвате сърдечно-съдовата си система. Половин час преди ядене и един час след ядене избягвайте приема на течности, защото разреждането на стомашния сок пречи на пълноценното смилане на храната и стимулира гнилостните процеси в червата. Сменяйте често марката и вида на водата.