Есенции на д-р Бах – начини на въздействие

„Какво мога да очаквам след първия прием на капките на д-р Бах?”

Едва ли има човек, който да може да отговори на този въпрос, защото всеки реагира на Цветята на д-р Бах по свой собствен, уникален начин, в зависимост от характера си: някои откликват веднага – решително и бързо, други по-бавно, колебливо. Зависи много и в какво състояние е човек – дали в остра криза или хронично болен. Колкото по-тежка е ситуацията, толкова по-бързо се усеща въздействието на терапията. Колкото човек е по-отворен за промяна и колкото по-малко очаквания има, толкова повече дава свобода на Природното си Аз за нови импулси, които ще предизвикат промени.

По-чувствителните и сензитивни хора, усещат веднага въздействието и споделят:

  • „Чувствам се различно. Обичам целия свят.”
  • „Чувствам лекота и желание да спя много.”
  • „Почувствах болка на мястото на отминал здравословен проблем.”

Това означава, че на физическо ниво проблемът е изчистен, но не и на енергийно. Затова след време старите болести се „завръщат”.

Есенциите на д-р Бах предизвикват хармонизиращи импулси, които се възприемат от различните индивиди по различен начин.

Първата реакция е положителна

Капки на Бах - въздействиеУсещаш още на първия прием положителното въздействие на капките. „Виждаш светлина в тунела”, страховете се разтапят, може да заспиш дълбоко за първи път от дълго време. Усещаш изненадваща те увереност, която ти позволява да видиш действителността по различен начин. Отново възстановяваш връзката с природното си Аз. С изненада „откриваш” в себе си забравена радост, доближаваща еуфория. Иска ти се да споделиш с целия свят, това вълшебно, ново състояние в което си изпаднал, като по чудо. Нищо не може да помрачи усмивката ти. Ситуации, които вчера биха те ядосали, натоварили, днес сякаш са на километри от същността ти. Чувстваш се недосегаем от негативното. Забравяш дори за любимите си ястия, като че нещо невидимо храни душата ти и тялото ти. Ликуваш. Обичаш!

Това може да продължи около 20 или 30 дни. Първата комбинация свършва, идва ред на втората и ти се питаш: „Дали терапевтът не ми обърка нещо есенциите?”, защото емоциите се сменят с нови, не толкова приятни. Идва времето на същинската работа, на изчистването, на промяната. Без тях няма хармония, няма истинско щастие и здраве. Настъпват силни психически промени. Вече се изправяш съзнателно срещу осъзнати и неосъзнати преди отрицателни модели на поведение и започваш работа с тях. Следва поредица от подобрявания и влошавания на психичното и емоционалното ти състояние. Точно сега е момента да ползваш често, без ограничения (защото това е безвредна терапия) капките за спешна помощ SOS. Те са твоите помощници по-бързо да излизаш от тъмните периоди. Дали ще накапваш, за да усетиш веднага ефекта или ще пиеш чаша вода с добавени 4 капки от спешната помощ, ти решаваш. Довери се на интуицията си. Вслушвай се в тихия вътрешен глас, който те напътства. Имаш право на избор: да продължаваш по Пътя на промяната, помагайки си с капките на д-р Бах месец след месец… или да се откажеш.

Първата реакция е негативна

Капки на Бах - въздействие

Изживяват я по-често хора, които освен с психологически, емоционални проблеми са „натоварени” и с физически. Малко след приема на капките на д-р Бах имаш усещането, че всичко става още по-зле.

  • „Обхваща ме вътрешно безпокойство, раздразнение, замайване.”
  • „Появи ми се хрема, разстройство, внезапни обриви”

Така започва да се изчиства и физическото тяло.

Отрицателните емоции, физическите болки стават още по-силни. Това, обаче може само да те радва, защото си свидетел на първата индикация за оздравителен процес. Както едно болно, задръстено от токсини тяло, трябва да бъде изчистено, така е и при душевната криза. Трябва да го осъзнаеш, да се освободиш от психологически и емоционални „токсини”. Както казва д-р Бах „да ги стопиш като сняг на слънце”.

Природното ти Аз няма да те натовари с повече, отколкото можеш да понесеш. Разкриват ти се точно тези проблеми, които в момента ти можеш да осъзнаеш и разрешиш. Един след друг емоционалните болки, психически проблеми се изхвърлят „обелени като люспите на лук”, казва д-р Бах. Връщаш се в миналото, съпреживяваш стари емоционални травми (с помощта на капките за спешна помощ SOS става по-безболезнено) Важно е човек да възприеме тази фаза на осезаемо влошаване като стъпка към своето изцеление. Обикновено тя продължава от няколко часа до няколко дни. След това започват вълнообразните промени: светло и тъмно, докато не настъпи вътрешната хармония и изцеление.