Георги Яръмов

ОбразованиеГеорги Яръмов

 • 1994-1997  завършва с отличен успех Медицински Колеж към ВМИ Пловдив, специалност „Рехабилитация”
 • 1985-1988 ТЕТ ”Ленин”, гр. Пловдив – Промишлена електроника

Квалификации

 • 2006-2007 завършва с отличен успех Институт по Йога и Културен Синтез „Кайвалядхама”, Лонавла, Индия – Йога Терапия – Диплома
 • 2005 – Национална Спортна Академия “Васил Левски” София, следдипломна квалификация – завършва с отличен успех курc – “Обществен инструктор по йога”- СертификатГеорги Яръмов - сертификат
 • 1990-1993 Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски“ курс “Тай Чи Чуан” – Сертификат

Професионален опит

 • От 2002 до сега преподава хата йога и класически [highlight] масаж [/highlight]
 • През различни периоди работи за БЧК като йога терапевт и рехабилитатор, включително и за пациенти със костно-ставни увреждания – [highlight] артрит и артроза [/highlight] .
 • Сътрудничи на Център за оптимизиране на личността „ЛОБИ”
 • Сътрудничи на Център за бременни – фондация “Приятелство”
 • За периода1998–2001 е рехабилитатор в Болница за метаболитни заболявания, гр. Лъки на пациенти с [highlight] наднормено тегло и затлъстяване [/highlight]
 • През 1988-1994 – майстор научна апаратура във ВМИ Пловдив, катедра “Физика и биофизика”

Георги Яръмов - сертификат 2Интереси

 • Природосъобразен живот
 • Йога
 • Цигун
 • Рейки
 • Туризъм
 • Готвене
 • Фотография

Имах щастието в продължение на години да посещавам заниманията по йога, водени от Дамян Василев. В Кайвалядхама разбрах стойността на наученото от Дамян. Участвал съм в Йога семинари на Венцислав Евтимов и Веселин Лучански. Станислав Багалев ме научи на Тай Чи Чуан и Цигун.

Цигун терапияЙога означава хармония, обединение, баланс, пълно физическо, умствено, емоционално и духовно здраве. Йога не е просто система от физически упражнения, но цялостен начин на живот. Тя е дисциплина за подобряване и развитие на скритите ни способности по един балансиран начин. Помага ни да останем здрави при всяка неблагоприятна ситуация и да запазим умствения мир при трудни условия. Засилва имунната система на организма и така помага при предотвратяване на болести. Усилва умствената концентрация и укрепва емоционалния баланс. Тонизира и стяга тялото и ни помага да се чувстваме добре в н его. Това са необходими стъпки по пътя към живот, изпълнен с хармония, радост и спокойствие.

Хата йога се занимава предимно с физическото тяло. Подготвя за по-висши практики. Но това вече дава чудесни резултати.

Йога не е религия, а път който води до “здрав дух в здраво тяло”. Човек е много повече от физическо тяло. С йога развиваме всички аспекти на човешко Цигун терапия 2същество. Повечето практикуващи са избрали тази система по здравословни причини. “Гхеранда Самхита” – XVII-XVIII век: “Човешкото тяло е като неизпечен глинен съд, потопен във вода. С огъня на йога можем да го закалим.” За разлика от повечето системи за физическа култура, в йога разхода на енергия е минимален, но всички мускулни групи се тренират. Благотворно се повлиява централна нервна система, като парасимпатикусовият дял на вегетативната нервна система става доминиращ.

Йога терапия

Човешкото тяло има чудесен вроден капацитет да се адаптира към променящата се околна среда. Това благоразумно може да се използва за създаване на ефективна защита срещу физически и психически разстройства. Ефикасната работа на органи и системи и координация между тях е гаранция за добро здраве. Древните йогистки практики координират и балансират функциите на тялото и ума. Приятна и достъпна за всеки е йогистката практика. Затова йога става все по-популярна в цял свят.

Подхода на Кайвалядхама включва следните 4 аспекта:

1. Култивиране на правилно психологическо отношение

2. Подпомагане на естествените отделителни процеси

3. Преобучение на организма като цяло

4. Регулиране на диетата и навиците

[notification type=“notification_info“ ]Вижте ме още в Йога – поздрав към слънцето и Медитация – Singing bowl meditation[/notification]

Стремежът към изцеление на тялото и душата съществува от древни времена. Търсенето на всякакви методи и средства за постигане на съвършено здраве през цялата история на човечеството е довело до нарояването на стотици видове терапии и лечебни процедури. Някои от тях се ползват с по-малък, други – с по-голям успех. Времето е най-меродавния критерии за стойността на даден вид терапия. Смехотерапията е един от методите на лечение, чийто положителен ефект върху здравето е известен от дълбока древност и не подлежи на никакво съмнение. Повечето хора биха казали „Как да се смея, като не виждам нищо радостно в живота си?” и може би имат основание. Това, което те не подозират е, че дори насилственият смях има оздравителен ефект върху психиката и тялото. Съвременната наука вече разполага със сериозни аргументи и неопровержими доказателства на механизмите, чрез които Смехотерапията води до едно удивително изцеление, изпълнено с приятни емоции.

[notification type=“notification_info“ ]Повече по темата прочети в Йога на смеха[/notification]

За контакти

GSM – 0889 98 68 83

[highlight] Йога център Kaivalya [/highlight]

Цигун терапия

Цигун е наука за развитието на вътрешната енергия, която в Китай се нарича Ци. Китайците са изследвали Ци в продължение на четири хиляди години и са открили, че Цигун е ефективен начин за подобряване на здравето и за лечение на редица заболявания. Най-важното от всичко е обаче, че Цигун може да подпомогне постигането на умствен и душевен покой.

Ци е енергията или природната сила, която изпълва Вселената. Небето или (Вселената) притежава небесна Ци. В древността китайците са вярвали, че тя управлява времето, климата, природните бедствия. Под небесната Ци стои земната Ци. Тя се състои от енергийни линии и структури, такива като земното магнитно поле и топлината, скрита под земната повърхност. Накрая, всеки индивид, животно и растение в рамките на земната Ци, притежава свое собствено Ци-поле, което винаги се стреми да бъде в равновесие. Когато някое от тях загуби своя баланс на Ци, то ще се разболее, ще умре, ще се разпадне. Всяко нещо в природата, включително човекът, се развива в рамките на и се влияе от естествените цикли на небесната и земната Ци.

Ци може да се определи най-общо като енергия, която е способна да прояви сила и мощ. В Китай думата „гун” често се използва вместо „гун фу”, което означава енергия и време. Всяко обучение, което изисква много енергия и време за усвояването на нещо, се нарича гун фу. Терминът може да се приложи към което и да е специфично умение или учение, което се нуждае от енергия, време и търпение. Поради това, точното определение на ЦИ ГУН е всяко обучение или учение, което е свързано с Ци и изисква много време и усилие.

Съществуват пет неща, които трябва да имате предвид, за да отгледате здраво „дървото” на Ци гун. Те са регулиране на тялото (тяо шен), регулиране на дишането (тяо си), регулиране на ума (тяо син), регулиране на Ци (тяо ци), регулиране на духа (тяо шън). Трябва да сте наясно каква е връзката между тях. Това е основата за успешните резултати от Цигун терапията.