Как да избера

Около 1/7 от парите на световната икономика принадлежат на Бизнеса на болестите. Всичко, свързано с лошо здраве – умора, слабост, всякаква болкова симптоматика, различни заболявания. Бизнесът на болестите е принудителен. Хората стават негови клиенти само тогава, когато са принудени да го сторят. Никой не става клиент по желание. На никой не му харесва да бъде болен. Огромната индустрия на болестите предоставя продукти и услуги, предназначени за болни хора. Тук се включват всички възможни болести – от обикновена настинка до раковите заболявания. Колкото повече са болестите, толкова повече са клиентите на тази индустрия, съответно и нейните печалби.

В началото на 21 век започна да набира скорост един нов бизнес. Бизнес, свързан с доброто здраве и благополучие. Този Бизнес на здравето е далеч по-хуманен. Хората доброволно стават негови клиенти. Те искат да запазят здравето си и да избегнат възможността да станат клиенти на бизнеса на болестите. След време, всеки осъзнат човек ще иска да бъде клиент на Бизнеса на здравето. Вече сме свидетели на разрастването на една нова индустрия. Това е Индустрията на здравето и благополучието. Тя включва много продукти и услуги, специално предназначени за хората, които желаят да станат по-здрави, по-красиви, подмладени и искат да се предпазят от заболяване.

Поведението на фармацевтичните компании през последните години доказва факта, че е налице повишен интерес към продуктите и услугите на Индустрията за запазване на здравето. Фармацевтичните компании се преориентират към производство на билкови препарати, хранителни добавки, естествени витамини, минерали и други природни продукти.

В момента пазарът е залят с продукти и услуги на двата вида бизнес – за лечение на болести и за поддържане на здравето. Аптеките, дрогериите, магазините за диетични храни и хранителни добавки са претъпкани със стока. Всевъзможни реклами по медиите бомбардират с информация съзнанието на потребителя, с една- единствена цел – да се доберат до неговите пари.

Как да се ориентира човек – болен или здрав, в това невероятно разнообразие? Какво да избере и как да прецени дали даден продукт ще му донесе полза или вреда?

Като всяка тема от човешкото битие, така и темата за продуктите и услугите, свързани с болестта и здравето, има два полюса. Каквото и да се вземе за пример, то винаги има две противоположни страни, съчетани в едно цяло. Когато вдигнете единия край на една пръчка, вие повдигате и другия, противоположния край. Няма как да бъде иначе.

Dosis  sola  facit  venenum!

Дозата прави отровата!

Това правило е в пълна сила за медикаментозната терапия на болестите, прилагана от официалната медицина. Всеки медикамент си има показания, противопоказания, странични ефекти и нежелани реакции, подробно описани в придружаващата го листовка.

Вредните ефекти в повечето случаи са много повече от полезните очаквани резултати. За да се убедите, просто прочетете която и да е листовка, на което и да е лекарство. Наистина я прочетете. Този съвет ви дава и всяка реклама на лекарствени препарати. Това не е случайно. Прочетена или не, наличната листовка в кутията с лекарството, по закон прехвърля отговорността за евентуалните лекарствени увреждания върху пациента! Това не ви ли се струва малко налудничаво?. Друг човек, в повечето случаи специалист, ви предписва медикамент за лечението на дадена болест. Вие естествено му се доверявате. Лекарството ви помага да решите един здравословен проблем, а ви навлича десетки други. На всичкото отгоре … вие сами си носите отговорността за това ?!?

Kak_Da_Izbera_1

  • Когато лекар ви изпише силно лекарство, не се страхувайте да му зададете някой от следните въпроси:
  • Колко време да приемате медикамента!
  • Какви са страничните ефекти при това лекарство и колко често те се проявяват?
  • Има ли друг, по-добър препарат за лечение на вашата болест?
  • Ако лекарството е с тежки странични ефекти, лекарят би ли го препоръчал на своите близки роднини?

Успехът на съвременната медицина при спасяването на човешки живот, застрашен от остро заболяване или спешно състояние, до голяма степен се дължи на медикаментите, които обогатяват арсенала от оръжия в борбата срещу болестите. Победата над много тежки заболявания би била немислима без повечето съвременни медикаменти, но с тях не бива да се злоупотребява и прекалява.

Безразборното предписване на антибиотици например, с повод или без повод, направи много видове бактерии резистентни (устойчиви) на тези лекарства. Освен това, антибиотиците, освен болестотворните бактерии, унищожават и собствената нормална микрофлора в стомашно-чревния тракт. Без нея състоянието на добро здраве става недостижимо.

Kak_Da_Izbera_2 При билките и повечето хранителни добавки важи същото правило за дозата и отровата!

Когато трябва да избирате билкови комбинации, обърнете внимание, дали билките, съдържащи се в препарата растат в географския район, в който живеете? Паметта на вашата ДНК пази спомен за всички растения, които растат на географската ширина, на която живеете вие или са живяли вашите деди. Когато организмът ви се сблъска с непознато растение, никой не знае как ще реагира. Може билката да ви бъде от полза, но със същата вероятност би могла да нанесе и огромни вреди върху вашето здраве.

Kak_Da_Izbera_3 Хомеопатичните препарати са напълно безвредни, защото при тях липсва активно действаща химическа субстанция. Разрежданията при приготвянето им са толкова големи, че на практика в лекарството не остава нито една активна молекула. В него е запазен само спомен за веществото, от което е създаден препарата. Хомеопатичен медикамент не може да ви навреди. В най-лошия случай той просто няма да ви помогне. Причината за това не е в лекарството, а в хомеопата, който ви го е предписал.

Kak_Da_Izbera_4

[notification type=“notification_info“ ]За подробности относно другите лечебни методи, виж статията „Какво ти липсва” и „Primum  non  nocere”.[/notification]

Kak_Da_Izbera_5

„Истинско означава без лъжа, със сигурност и най-искрено!” – Хермес Трисмегист

Хаотичната и огнена змия Кундалини впряга енергията от външния свят и я внася в корема, в областта на слънчевия сплит. В тази зона, жълтият лотус на Манипура (блестящ скъпоценен камък), запалва божествената искра на Съзнанието и огньовете на Истината, в които изгаря лъжата. Огънят на Истината събужда Силата, за да достигне човек още по-голяма свобода в своя избор. От слънчевия сплит информацията (енергията) постъпва в сърдечната чакра – Анахата (неударен, ненаранен). Сърцето не е просто един център в тялото. Сърцето е самият център на тялото. То е разположено почти в среда­та, изместено само малко вляво към чувствена­та страна (съответства на дясното мозъчно полукълбо). То знае отговорите на всички въпроси. Попитайте го каквото пожелаете и ще получите абсолютно точна и вярна информация.

Искате ли да разберете как ще ви подейства даден лекарствен препарат, още преди да почнете да го пиете, дори преди да сте си го купили?

Метод № 1 – Равновесието

Изпийте чаша вода. Вземете в дланта си опаковката с лекарството и го поставете в областта на слънчевия сплит, както е указано на фигурата и снимката. Дръжте го там до края на опита. Разкрачете краката си на нивото на раменете. С лек тласък на дланта, еднократно побутнете лекарството към слънчевия сплит. Затворете очи и се отпуснете. Съсредоточете се върху стабилността на тялото си в пространството. Ако този препарат е добър за вас, вие ще почувствате тялото си да стои стабилно, без да мърда. В случай, че този препарат няма да ви се отрази добре, вие ще започнете да усещате как се олюлявате и ще почувствате тялото си нестабилно в пространството. Това беше. Можете да отворите очи.

Метод № 2 – Силата

Изпийте чаша вода. Разкрачете краката си на нивото на раменете. Затворете очи и се отпуснете. Стиснете здраво юмрука на едната ръка. Запомнете силата на стиснатия ви юмрук – това ще ви бъде контролата за сравнение. Сега вземете в другата ръка опаковката с лекарството и го поставете в областта на слънчевия сплит, както е указано на фигурата и снимката. Дръжте го там до края на опита. С лек тласък на дланта, еднократно побутнете лекарството към слънчевия сплит. Стиснете отново юмрука на свободната ръка. По-голяма сила ли усещате в стиснатия юмрук или по-голяма слабост, в сравнение с контролата? Силата ви се е увеличила! – Това лекарство е за вас. Слабост ли казахте? – По-добре потърсете друг препарат.

Kak_Da_Izbera_6Изпробвайте двата метода и си изберете този, който ви допада повече (чрез него вие чувствате по-ясно отговора на подсъзнанието). Защо не проверите как ви действа мобилния телефон или кутията с цигари? А парфюма с миризмата на умрели лебеди, дето ви го подари зълвата за именния ден?