Синап (билка) – лапи и баня на краката

Синап

СинапСинапът се прилага предимно външно. Лапите със синап се препоръчват за лечение на ревматични болки, плеврит и бронхит. Баня на краката със синапено брашно стимулира кръвообръщението и по този начин помага за облекчаване на някои видове главоболие. При вътрешно приложение синапът повишава апетита. Много хора приписват своето дълголетие или факта, че не са боледували от настинка от години, на това, че всеки ден ядат по 1 чаена лъж. горчица. Доказан факт е, че яденето на горчица (синап) подобрява кръвообръщението в гърлото, което на свой ред стимулира защитните сили на организма.

Важна забележка! Прекомерното използване на синап може сериозно да раздразни лигавиците или кожата. Избягвайте контакт с очите, защото синапът може неприятно да ви изгори.

Синапът като лекарствено средство:

Яжте по 1 чаена лъж. домашна горчица всеки ден преди обяд.

Лапи:

Направете паста от 100 г синапено брашно и вода. Разстелете върху марля или ленен плат и поставете върху засегнатото място за 5-10 минути. При лечение на деца не оставяйте синапената лапа върху гърдите им повече от 5 минути. След това измийте добре мястото и поставете лосион или мехлем.

Баня на краката:

Напълнете леген с хладка вода и разбъркайте в него 2-4 суп. лъж. брашно от синап. Киснете краката си в сместа в продължение на 5 минути, а после изплакнете с хладка вода, подсушете и намажете с лосион.