Седем съвета за пълноценно хранене

пълноценно хранене

В 21 век човек толкова се е отдалечил от естествените си потребности, от истинската си храна, че му се налага да се учи как, кога и с какво да се храни. Нашите предци не са имали нужда от съвети за пълноценно хранене, защото интуицията успешно ги е направлявала към каква храна – натурална и жива имат нужда.

Има начин, след овладяването на който, вие можете да извлечете каквато си поискате енергетична стойност от всякаква храна. Това е специално упражнение за овладяване на пълноценно храненесвръхестествени способности. Изпълнявайки практиката се достига до овладяване на природните сили, нарастване на човешката сила и увеличаване продължителността на живота.

Техниката със седемте съвета за пълноценно хранене е много проста и достъпна до всеки.

  •  Съсредоточавайте се върху върха на вашия език за не по-малко от 15 минути на ден. Усещайте го, мислете за него, вслушвайте се в него. Признак за правилното съсредоточаване е увеличеното слюноотделяне, при това слюнката е сладка.
  •  След известно време практикуване вие ще почувствате постоянно трептене, вибрация на върха на езика, която се разпространява в цялата устна кухина. След миг ще усетите чудесен, с нищо несравним вкус. Удължавайте продължителността на вашите тренировки.
  • След няколко дни ще се научите да предизвиквате това усещане по свое желание във всяко време, а след още 1-2 седмици ще съумеете да го запазите и в процеса на приемане на храна. Когато достигнете този етап, вие ще можете да ядете всичко, което желаете и да намалите дневната си дажба храна няколко пъти. 

Следващите от съветите за пълноценно хранене нямат пряко отношение към хигиената на храненето.

  •  След като се съсредоточите върху върха на езика си, съзерцавайте някакъв обект с изразени вкусови качества – мед, сладко, сол, захар… до възникването на ясно усещане на вкуса на този обект в устата. Тренирайте дотогава, докато не се научите да определяте вкуса на храната, съзерцавайки я няколко секунди.
  • Вземете продукти, които имат сладък, горчив, кисел, солен, лютив и тръпчив вкус. Разпръснете ги произволно пред вас и се опитайте да усетите всеки един вкус.
  • Когато се справите и с тази опитност идва ред и на следващата -„Опитайте” на вкус природните явления – изгрева и залеза на слънцето, луната при пълнолуние и новолуние.
  • През ранната пролет уловете вкуса на започващото се възраждане на живота. Ще го откриете в снежната вода, в размразената земя, в кората и пъпките на дърветата, в цялата природа. Запомнете този вкус, научете се да го предизвиквате по собствено желание, направете го постоянен вкус на приеманата от вас храна и вода.

Ако изпълните правилно всичките седем съвета за пълноценно хранене, ще се променят вашите сънища (в тях ще преобладава зеленият цвят), ще се върне чувството ви за полет.

Първите признаци на подмладяване се появяват обикновено след 2 или 3 месеца. Пълният цикъл от упражнения продължава от една до три години, в зависимост от възрастта на човек. След завършването на цикъла физическата възраст съответства на периода на настъпването на половото съзряване.