Д-р Алексиева

Д-р_Алексиева_Д-р Алексиева e квантов медик, натуропат, нутриционалист и [highlight] хомеопат [/highlight] . В практиката си прилага още НЛП (нервно-лингвично програмиране) и фамилна констелация. Завършила и специализирала в Лондон, тя дава консултации и извършва здравна профилактика на различен вид заболявания в областта на Аутизма и в сферата на други заболявания, предимно от Аутистичния спектър. Д-р Алексиева дълго време е практикувала в Англия различни методи за възстановяването и балансирането на организма.

Установено е, че децата намиращи се в аутично състояние имат ощетена биохимична система и най-вече проблеми със стомашно–чревният тракт. В тази връзка се провеждат ред медицински тестове – Тест за хранителна непоносимост, Тест за наличие на паразитоза и дисбиоза, Тест за установяване на тежки метали в организма и дефицит на микроелементи.

Лечението на пациентите е строго индивидуално и се назначава според сложността на случая. Изработва се индивидуален хранителен режим и се предписват естествени по своя произход селектирани добавки. На един по късен етап се преминава към супер храни, които дават богата гама от микроелементи и витамини. Лечението е допълнено с Квантова медицина, която стимулира жизнените процес на организма за по-бързото му възстановяване.

Д-р Алексиева прилага още психо-терапевтични техники, като НЛП (нервно-лингвично програмиране) и фамилни констелации при пациенти с типична психосоматика. Последната доста често се явява пречка в лечението, поради ред семейни модели и житейски травми, които са повлияли на динамиката на пациента и са провокация за даденото заболяване. Тези две [highlight] психо-терапевтични техники [/highlight] са мощен инструмент при терапевтирането на онкологично болни и такива с авто-имунни заболявания.

Психосоматични болести са тези, за чиято поява определящ е психичният фактор. Затова и психосоматичната медицина днес подчертава единството на психика и тяло, както и взаимодействието между тях. В организма всички системи са синхронизирани, за да може той да функционира правилно. Всяко живо същество е в непрестанна връзка със средата, в която живее, а това означава, че тези взаимовръзки изискват постоянно адаптиране. Организмът реагира на околната среда. Той трябва или да се адаптира – да избяга или да се бори. Всяко нарушение на равновесието в дадена точка на тялото рефлектира върху целия организъм, включително и върху мозъка. Всяка болест всъщност е защитна реакция на организма, затова може да се каже, че съществуват само общи болести, чиито прояви са локализирани.

Феноменологичен  по своята същност, методът „Фамилни констелации”
прави видими скритите динамични тенденции на взаимоотношенията в семействата,  в обществата, в етническите групи и дори в групите хора, работещи в една организация.  По този начин той помага  за възстановяването на правилната поредност и йерархия и така създава условия за отключване на оздравителни процеси.

В работата си с няколко хиляди членове на семейства, Берт Хелингер преоткрива и описва архаичните правила на изначалната първична любов, които са дълбоко вкоренени в несъзнаваното поле на семейните системи, групи и общества. Според Берт Хелингер, първооснователя на фамилните констелации, две са основните причини, които водят до житейски трудности, болести, неудовлетвореност и невъзможност да се достигне до по-високо ниво на индивидуална реализация:

  • Несъзнателна идентификация с някой друг от семейната система.
  • Прекъснато движение към значимите други – родители.

АНГЛИЙСКИ КОЛЕЖ ПО ПРАКТИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ – ЛОНДОН

НАБИРА СТУДЕНТИ ЗА ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ

Английски колеж по практическа хомеопатия – Лондон /Practical Homeopathy College – Quant medicine/ набира студенти за задочно обучение с медицинска квалификация.

  • Местоположение на обучението: гр. Пловдив, ул. „Иван Рилски” 52
  • Обучението се провежда всяка събота и неделя в рамките на една пълна година
  • Лекците ще се водят от преподаватели от Англия.

График на обучението:

  • Всеки месец има два дни теория и два дни клинична практика.
  • Теоретичната подготовка включва 12 модула на обучение.

Практикумите включват:

  • Изработване на лекарства
  • Метод и начин на изработване на лекарства
  • Техническа част за тяхното изработване с вибрационна машина
  • Клинични занимания с пациенти

Завършилите курса на обучение ще получат лицензиран сертификат от Practical Homeopathy College – Quant medicine, отговарящ на 5 и 6 степен на английско образование, която дава право за практикуване.

Входяща документация:

  • Заявление за записване (свободен текст)
  • Копие от дипломата
  • Преди началото на обучението има встъпителен курс
  • Такса за обучението: 1660 Евро за цялото обучение. Предвидено е и разсрочено плащане, като всеки модул е 330 лв.

В таксата не влиза стойността на учебниците.

  • Matirial medical
  • Repertoria
  • Narania combination

В колежа се преподава квантова медицина, която се базира на хомеопатията с тази разлика, че тук вече се работи с органови лекарства. Философията и методиката на преподаване е различна от традиционната хомеопатия. В колежа се преподава още натуропатия – билкови тинктури, nutrition – диетология, supplеment – хранителни добавки. Програмата му е комплексна. Работи се изключително с органови лекарства, така наречените „nosodеs“ за възстановяване на тъканите и органите на човешкото тяло.

Пълният курс на обучение е 5 годишен, но сега се предлага 4 годишен съкратен курс със сгъстена програма. Всички преподаватели са известни специалисти в Обединеното кралство. Колежът има отлична репутация. Завършилите колежа получават Диплома за практическа хомеопатия или квантова медицина. След заверка в колежа дипломата се признава в България и дава възможност за регистрация в Асоциацията на хомеопатите в Лондон – Англия и България. Това е единственият колеж по своето уникално преподаване в Англия и света. Има и онлайн лекции.

A Warm Welcome from Ellen Kramer, Course Director “Welcome to the exciting world of practical homeopathy and quant medicine. If you are interested in health, in helping people and perhaps in a life or career change and want gain a recognised qualification that will enable you to start your own practice, you need look no further.” Becoming a successful alternative health practitioner entails developing an alternative perspective on health and this is not something that can be learnt from an academic training. CPH provides a vocational training, which means a career-specific, practical and skills-focused approach is used. We are the first college of Homeopathy to be accredited by the British Accreditation Council. CPH has been licensed by the UK Border Agency to enrol international students under Tier 4 of the Points Based System.I wish sucssesful course to all of you! Course Director of PHC – London.

Пожелавам успех на този лекционен курс!

Елен Крамер ректор на PHC – London

За контакти:

Д-р Алексиева

0884155378 ; 0879446280

[notification type=“notification_info“ ]Прочетете Как да направите правилен избор[/notification]