Синьо зелени водорасли

Синьо зелените водорасли Спирулина и АФА са най-фината енергийна храна в света

Синьозелените водорасли съществуват от 3.5 милиарда години. Те съдържат много енергия и хранителни вещества и използват съвсем малка част от ресурсите на Земята. Синьо зелени водораслиОсигуряват 90% от кислорода на Земята и потенциално 80% от храната. Огромно предимство на синьозелените водорасли е, че са в самото начало на хранителната верига и затова са изключително чиста храна. По хранителната верига се натрупват хербициди, пестициди и радиоактивност. Колкото даден вид се намира по-далече от началото й, толкова е по-замърсен.

Спирулина

Водораслите Спирулина са може би най-ефективната, най-богата на ценни вещества и най-балансирана храна на планетата. Съдържат протеинов комплекс, 95% усвоим от организма, и може да се съхраняват много време, на практика вечно. Осигуряват всички незаменими аминокиселини в подходящи пропорции; ценните омега-3 и омега-6 мастни киселини; голямо количество лесно усвоим вит. В12; гликолипиди и сулфолипиди; пълния спектър от витамини; 17 различни бета-каротиноиди; много ензими; целия спектър от лесно усвоими минерали, също желязо и магнезий.

Спирулина е богат източник на фикоцианини (мощни имуностимуланти с антиканцерогенно действие). Тя е на второ място след кърмата по съдържание на гама-линоленова киселина (ГЛА) и затова се нарича „майчиното мляко“ на планетата. Съдържа 0.5% гликоген (енергия в леснодостъпна форма), глюкоза и 9% рамноза (важна при преноса на хранителни вещества от кръвта в мозъка). Лесно смилаемите мукополизахариди в стените на клетките и служат за синтеза на клетъчните мембрани при човека.

Спирулина е мощна алкализираща храна с доказано лечебно действие при хипогликемия, диабет , хронична умора, анемия , язви и хепатит. Укрепва имунната система и неутрализира действието на свободните радикали, образуващи се при стрес, пиене на хлорирана вода, радиоактивно облъчване, химиотерапия и др. (водят до рак и генетични нарушения в потомството). Учени от Харвардския медицински институт са установили силния и ефект при лечение на рак .

Синьо зелените водорасли спирулина помагат също при белтъчна недостатъчност и скрито гладуване. Те са много ценна градивна храна при бременност.

Синьо зелени водорасли 2АФА

Друга супер храна, също вид синьо зелени водорасли, е Афанизоменон флос-акве (АФА).

АФА доставя огромни количества прана за ума и нервната система, а спирулина -предимно за физическото тяло. И двата вида  водорасли съдържат невропептидни прекурсори, но в АФА та са много повече. И двете са източник на лесноусвоим витамин В12, но АФА е 7 пъти по-богата на витамин В12 в сравнение със спирулина. 1 грам АФА осигурява средната дневна нужда от вит. В12. Спирулина е вторият най-концентриран вегетариански източник на В12 на планетата – 2,5 пъти по-богата от същото количество черен дроб. Вземани заедно, спирулина и АФА осигуряват многократно повече от необходимото количество вит. В12. Ето защо вегетарианците не бива да се притесняват, че не получават достатъчно витамин В12, ако приемат алги.

АФА е един от малкото видове диворастящи синьо зелени водорасли. Езерото Кламат е едно от малкото останали алкални езера с висока концентрация на минерали, дължаща се на вулканичната пепел, натрупана в района преди 7000 г. Водата му съдържа 600 пъти повече хранителни вещества, отколкото са нужни за пълноценното развитие на АФА.

Най-ценното при водораслите АФА е високата хранителност, голямото съдържание на невропептидни прекурсори и невероятното общо положително въздействие върху нервната система и психиката. АФА е незаменима за мозъка и ума, в това число за епифизата, хипофизата и хипоталамуса. АФА специфично укрепва тези важни части на мозъка, свързани с висши духовни функции и центрове. Хората, приемащи АФА, се чувстват по-будни, умствено по-силни, с по-добра краткотрайна и дълготрайна памет, по-голяма способност за творчество и решаване на проблеми. Те помнят сънищата си по-добре и способността им за визуализация нараства. Усещат чувство на благополучие и концентрираност. АФА усилва синхронизацията на мозъчните полукълба и спомага за по-лесна релаксация и навлизане в медитация.

Водораслото АФА може да има невероятен ефект при депресия. Описани са случаи на положително въздействие на АФА при болестта на Алцхаймер.

Синьо зелените водорасли са значителна жива сила на земята. Те са първите растения, използвали слънчевата енергия за фотосинтеза и произвеждане на храна от околната среда. В продължение на 3,5 милиарда години алгите са преобразили планетата в система, поддържаща живота на сложните многоклетъчни организми. Синьо зелените водорасли Спирулина и АФА са древно чудесно съчетание от храни с висока жизнена сила и мощно оздравително и подмладяващо въздействие върху тялото, ума и духа ни.

Цената на АФА – 60 капсули е 50,40 лв, а на АФА – 120 капсули е 97,70 лв. АФА на прах – 50 гр струва 85,10 лв, а АФА течност 60 мл – 71,50 лв.

Сходно