Зелена енергия

зелена енергияЗелена енергия е името на хранителна добавка, която съчетава в себе си трите най-полезни естествени храни, познати до този момент на човечеството. Съставът на Зелената енергия включва диворастящото Кламатско водорасло AFA, синьозеленото микроводорасло Спирулина и специален сорт люцерна – органична Алфалфа. Комбинацията на тези три най-добри естествени храни прави Зелената енергия уникална добавка към храненето на деца и възрастни с многостранни положителни ефекти върху тяхното здраве.

Характеристика на отделните съставки на Зелената енергия:

1. Диворастящо Кламатско водорасло AFA

АФА е съкращение на „Афанизоменон Флос Акве”. На гръцки „Афанизоменон” означава нещо, което „понякога се появява, а понякога изчезва”. Когато водата е спокойна, при слънчево време, водораслите произвеждат кислород, който ги издига на повърхността на езерото и те се появяват под формата на зелени плаващи острови. При заоблачаване и поява на вълни в езерото, тези острови от водорасли потъват, разпръсват се във водата и изчезват от повърхността. „Флос-акве” в превод означава “водно цвете”. Това водорасло расте в едно екологично чисто и красиво сладководно езеро – Горен Кламат. Езерото се намира на територията на САЩ, щата Орегон. Този уникален сладководен басейн е разположен между вулканични планини и скали, изключително богати на ценни минерали и органични утайки. Затова кламатското водорасло AFA съдържа богата гама от органични минерали – калций, калий, желязо, кобалт, манган, хром, мед, магнезий, фосфор, селен, натрий, цинк и др. Тази съставка на Зелената енергия се усвоява отлично от човешкия организъм и е напълно естествен източник на много ценни хранителни вещества: аминокиселини, ензими, минерали, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др. За разлика на океанските водорасли, АФА съдържа съвсем малко количество йод, което е особено важно за хората, които имат заболявания на щитовидната жлеза. Аминокиселинният профил на AFA е изключително сходен с този на човешкото тяло, а белтъчното им съдържание е няколко пъти по-високо от това на месото и соята.

2. Синьозелено микроводорасло Спирулина

Спирулината също е пълноценна, здравословна и лесноусвоима храна. Тази съставка на Зелената енергия осигурява много жизнено необходими елементи, които липсват в храната на съвременния чоевк. Тя дава богат запас от енергия и е  отлична както за растящия организъм на детето, така и за физическата активност на всички други възрасти и професии. Спирулината е полезна и при редица заболявания, защото способства за изчистването на организма от токсини и е мощен естествен стимулатор на имунитета .  Провитамин А, който се съдържа в нея, предпазва от появата на тумори и дори спира тяхното развитие. Естествените антиоксиданти понижават нивото на холестерола в кръвта и предпазват от сърдечни болести, като гръдна жаба и инфаркт на миокарда . Доказано е, че тази съставка на Зелената енергия възпрепятства развитието на вируса на СПИН , херпес, цитомегаловирус, вируса на грип и много др. Спирулината съдържа и големи количества витамини от групата В, което я прави особено полезна във възстановителния период при заболявания на нервната система, например след менингит , а също и за набавяне на дефицита, който възниква при честа употреба на алкохол. Тази съставка на Зелената енергия облекчава възпалението при артрит, пременструални болки, екзема, псориазис . Спирулината има комплексен благотворен ефект върху целия организъм, но в по-малка степен върху мозъка и кръвотворната система от AFA.

3. Люцерна – органична Алфалфа

Арабите са нарекли люцерната с името „Алфалфа”, което в превод означава “Баща на всичките храни”. Това е така, защото корените й проникват в земята на дълбочина до 20-30 метра; от дълбините на земните недра тя извлича ценни минерали; люцерната е призната открай време за най-питателната растителна храна; е шампион между растенията по съдържание на микроелементи; стимулира апетита и храносмилането, усилва жизнеността; повишава физическата издръжливост; подобрява настроението и самочувствието; регулира холестерола и възстановява структурата на органите; полезна е при недохранени, неврастенични и болнави хора; препоръчителна е при безсъние и лошо храносмилане; спомага за спокоен и освежителен сън; носи облекчение при простатна хипертрофия ; има благоприятно действие при ревматични заболявания и много други.

Ползи от Зелената енергия:

  • Е особено подходяща за хора, които искат да регулират теглото си и да подобрят жизнеността си.
  • Има изключително благотворен ефект при децата – те растат и се развиват по-добре, боледуват по-малко, имат повече енергия.
  • Дава отлични резултати при тежко болни деца, защото се съчетава добре с лечението и подпомага организма да преодолее болестта.
  • При възрастни хора с намален имунитет и склонност към често боледуване води до много добро общо укрепване на организма, което е от съществено значение особено през зимата и по време на вирусни епидемии.
  • В комбинация с EМК (есенциални мастни киселини) е от особена важност за бременни жени и кърмачки.
  • Комбинацията с с коластра може да се употребява неограничено дълго време. При всеки човек това е най-лесния и надежден начин за поддържане на здравето.

Сходно